Goud : de wonderlijke geschiedenis van het edele metaal - Sutherland, C. H. V. (Carol Humphrey Vivian); Gerritsen, Marinel, 1949- (Amsterdam : Elsevier, 1961)
Een mooi geïllustreerd en uitgebreid boekje over de geschiedenis van het goud.