Verslag omtrent de inrigting voor doofstommen-onderwijs, te Rotterdam, over het jaar 1853-1854, uitgebragt in de algemeene vergadering van 21 july 1854, met bijlagen : voorafgegaan van toespraken bij gelegenheid van het openbaar examen der kweekelingen van bovengenoemde inrigting, den 20 july 1854, door den voorzitter van het bestuur Dr. J. B. Molewater, en den hoofdonderwijzer D. Hirsch. - Inrigting voor doofstommen-onderwijs (Rotterdam : Inrigting voor doofstommen-onderwijs, 1855)
Jaarverslag van deze instelling voor doofstommen-onderwijs met o.a. als bijlage een mooie afbeelding van de instelling en een mooi grondplan van het domein.