Wat bij een gehooronderzoek van een doofstom kind ter sprake kan komen - Swithinus, broeder (Gentbrugge : Broeder Swithinus)
Een zelf in elkaar gestoken tekst, op dun papier getypt. Hier en daar zijn artikels geplakt, afkomstig uit kranten en tijdschriften, achteraan een hele tekst over doofstomheid, los bij de rest gestoken. Alles bij elkaar gestoken in de map van een commerciële film, Cabiria (Nederlandse titel: Maciste, de held van Cabiria of Maciste als redder van Cabiria), voor een vertoning in de Brusselse cinema S. A. Crosly Film, een film uit het jaar 1914. Crosly Film startte in 1938 en stopte in 1942, wat ons kan helpen om de datum van dit document enigzins te duiden. De foto's uit de film maken van dit werk in het kader van de filmgeschiedenis wel een heel apart en speciaal document!