L'abbé de l'épée : son oeuvre et son temps - Escollon, Ariste; Bélanger, Adolphe; Carloman ([Paris] : Tolra, 1899)
Een boek over het leven en het werk van abbé de l'épée, de vader van de doven, die besloot de doven te helpen: hij zag twee dove zusjes op straat die met elkaar communiceerden via gebaren, richtte een dovenschool op, gaf de meisjes een dak boven het hoofd en onderrichtte hun gebarentaal aan andere doven, de gebarentaal die we nu nog altijd kennen.