La chronophotograhie de la parole : avec 79 figures d'après des photographies de M. Marey - Marichelle, Hector, 1862-1929; Marey, M. (Paris : Atelier typographique de l'Institution Nationale des Sourds-muets, 1902)
Bij chronofotografie legt de fotograaf een bepaalde beweging in de tijd vast om deze dan te kunnen ontleden, analyseren. Vooraan dit boekje zie je tekeningen van de stand van de mond bij het uitspreken van bepaalde klanken of letters, zacht uitgesproken, gezongen, snel, traag, ... Is dus een hulp bij het liplezen ... maar ook bij het aanleren van spraak.