Eerste overzicht van den toestand der gebrekkelijken en verminkten in België - Dam, Ch.; Imianitoff, F. (Brussel : Commissie voor indeeling van de gebrekkelijken en de verminkten, 1936)
De auteurs zijn respectievelijk de voorzitter en de secretaris van de Commissie voor Indeeling van de Gebrekkelijken en de Verminkten en geven in dit rapport, een uittreksel uit het Arbeidsblad van november-december 1936, een heel gedetailleerd beeld van de cijfers betreffende de lichamelijke en geestelijke gehandicapten. Een heel boeiend overzicht is dit: welk geslacht en welke leeftijd heeft de patiënt(e), is de handicap aangeboren of het resultaat van een ziekte of ongeluk, is de patiënt(e) nog werkbekwaam of niet, kan de patiënt(e) nog heropgevoed worden en waar gebeurt dit best (beroepsschool, speciaal gesticht, private werkplaats, ...), welke handicap heeft de patiënt(e) precies, ... Een heel interessante opsomming die ons meteen een mooi beeld geeft van de toestand op dat moment, interessant ook om die indeling eens te lezen, die criteria waarop gehandicapten worden afgevinkt.