Lehrbuch der Stimm- und Sprachheilkunde - Luchsinger, Richard, 1900-1993; Arnold, Godfrey E. (Wien : Springer-Verlag, 1949)
Stem, spraak en mogelijke tekortkomingen komen uitgebreid en goed geïllustreerd aan bod in dit academische leerboek.