Proeve ener verklaring van het verschijnsel der linkshandigheid - van Straaten, Antoine; Carp, E. A. D. E. (Eugène Antoine Désiré Emile), 1895-1983 (Lochem : De Tijdstroom, 1952)
Je kan stellen dat dit boek ondertussen 70 jaar oud is, maar linkshandig zijn blijft een probleem in onze huidige tijd (2025): scharen e.d. worden nog altijd ontworpen om gebruikt te worden door rechtshandigen, linkshandigen moeten voor geschikte werkinstrumenten nog altijd op zoek naar speciale leveranciers. Linkshandig zijn blijft dus inderdaad nog altijd een probleem.