De menselijke levensloop als psychologisch probleem - Bühler, Charlotte Malachowski, 1893-1974; Harvey, Herman, -1993; Limburg, Rob, 1895-1973 (Utrecht : Bijleveld, 1962)
Klinkt misschien een beetje zwaar op de hand, deze titel: gebeurtenissen in je leven terwijl je opgroeit, tijdens je ontwikkelingspsychologie dus, worden in dit boek gezien als "problemen" die je moet oplossen. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk, andere psychologen kunnen dit ongetwijfeld op een positievere manier uitleggen.