The chewing approach in speech and voice therapy - Beebe, Helen H., 1909-1989; Weiss, Deso A., 1901-1979 (Basel : S. Karger, 1951)
Voor wie zich vragen stelt bij die chewing therapy: je gaat gewoon heel overdreven doen alsof je op een kauwgom bezig bent ... en oefent zo je kaken en mond zodat deze extra versterkt worden: kaken en mond zijn belangrijke onderdelen bij de spraak !