Logopaedie en phoniatrie : Branco Van Dantzig-nummer. - Dersjant, G. M., 1900-1984; Schreuder, P. H., ....- (S.l. : s.n., 1935)
Jubileumuitgave, Branco van Dantzig-nummer, 2 october 1935, bijblad van het Tijdschrift voor B.O.. Branco van Dantzig (1870-1942) werd in 1896 aangesteld als spraaklerares [logopediste] aan de kweekschool in Rotterdam, de kweekschool in Den Haag, en de toneelschool in Amsterdam. Mede door haar bemoeienis werd in 1927 de Vereeniging voor Logopaedie en Phoniatrie opgericht. Branco wordt gezien als een van de grondleggers van het Nederlandse spraakonderwijs. Ze was autodidact
Keywords: Dantzig, Branco van, -- 1896-1935.