Methodisch spreken : leerboek met oefeningen voor ademhaling, stemvorming en uitspraak, ten dienste van spraakleeraren, onderwijzers en allen, die veel en beschaafd moeten spreken - Reinink, Jt. (Groningen : Noordhoff, 1911)
Een hele reeks oefeningen voor de stem en de spraakorganen.