Ogen leren zien : visuele waarneming en optologie in verband met concentratieproblemen, woordblindheid en motoriek - Langedijk, Pieter (Deventer : Ankh-Hermes, 1981)
Onze ogen zijn heel belangrijk, niet alleen bij het lezen waar oogblindheid een groot probleem kan zijn. Sommige titels van hoofdstukken in dit boek maken dat duidelijk: "schuine werktafel, rugklachten, ogen en concentratieproblemen", "schrijven", "lezen", "autorijden", ...