Inleiding tot het bewegingsonderwijs - Gordijn, C. C. F. (Carl Christian Friedrich), 1909-1998 (Baarn : Bosch & Keuning, 1968)
Dit boek kan je zien als een aanvulling op het gelijknamige boek dat in 1961 verscheen: blijkbaar bleek na lezing dat sommige dingen niet duidelijk genoeg waren en dus werd dit "vervolg" uitgegeven, een boek dat dezelfde titel draagt als zijn voorganger maar dus totaal niet te vergelijken is met die eerste uitgave. Wat is het belang van goed en genoeg bewegen, en hoe pak je dat goed aan in de praktijk?