Bewegingsonderwijs aan het geestelijk gehandicapte kind - Gordijn, C. C. F. (Carl Christian Friedrich), 1909-1998; van den Brink, C. (Baarn : Bosch & Keuning, 1969)
Dit boek is tot stand gekomen in een zwakzinnigeninstelling, waar niet alleen mensen met een geestelijke beperking zitten, maar ook mensen met lichamelijke gebreken. De bedoeling van dit boek is dan ook een beetje dubbel: er is aandacht voor bewegingsonderwijs, waarbij kinderen ondanks hun lichamelijke beperkingen leren om mee te draaien in een normale omgeving, maar er is ook aandacht voor bewegingstherapie, waarbij de kinderen via allerlei oefeningen en spelletjes hun lichamelijke gezondheid in orde houden. Als bijlage vind je achteraan het boek foto's van oefeningen die je met de kinderen kan doen.