Proeve ener theoretische kleurenpsychologie - van der Wal, Th. Oegema, 1907-2020 (Amsterdam : Wereld-bibliotheek, 1963)
Een heel uitgebreid werk over kleurvoorkeuren, kleurgebruik, kleurinterpretatie, ... waarbij bijvoorbeeld ook de tekeningen van geesteszieken aan bod komen, de outsiderkunst dus. De auteur, die zelf een praktiserend kleurenpsycholoog is, is eerlijk genoeg om te bekennen dat het vraagstuk van de kleur vele kanten heeft.