Lecture base de l'orthographie , tu vois ... et tu prononces ... : méthode de perfectionnement et de rééducation de la lecture - de Sacy, C. Silvestre; de Sechelles, S. D. (Paris : Les Éditions Sociales Françaises, 1962)
Een heel uitgebreid boek waarbij het lezen en uitspreken serieus aangepakt worden: elke letter van het alfabet komt aan de beurt, uitgelegd wordt op welke manieren je die precies allemaal tegen kan komen wanneer je een tekst leest, richtlijnen wat betreft de correcte uitspraak worden aangereikt, voorbeelden worden gegeven, oefeningen worden aangereikt, ... Zo weten we, wanneer we de Franse taal een beetje machtig zijn, inderdaad dat de letter in g in de woorden girafe, genou of pigeon, anders wordt uitgesproken dan dezelfde letter in de woorden gare, gomme of guide. Daar dient dit boek dus voor: correct lezen ... en uitspreken van al die letters in de Franse taal.