Spraak- en stemstoornissen : aanvankelijk handboek bij de logopedistenstudie - Linthorst, Pieter, 1884-; Leeflang, Christiaan, 1904-1993; Leerkamp, Gerrit, 1906-1968; van Luijpen, J. (Groningen : Wolters, 1959)
Duidelijk een leerboek voor de toekomstige logopedisten: spraakgebreken, verschillende vormen van stomheid, stamelen, agrammatisme (weglaten van woorden in zinnen), dysarthrie (spraakstoornis ten gevolge van een aandoening van het zenuwstelsel), afasie (aandoening waarbij je niet meer kan zeggen wat je wil), stotteren, ...
Leerboek ten dienste van studerenden voor het getuigschrift voor spreekonderwijs