Ik spreek beschaafd Nederlandsch : beknopte uitspraakleer der Nederlandsche taal met talrijke oefeningen - Verachtert, Everard (Brugge : J. Houdmont-Carbonez, 1912)
Verachtert reikt in dit werkje enkele oefeningen en tips aan om op een beschaafde manier het Nederlands te spreken. Aardige uitvouwbare illustraties, boekje heeft wel veel last van foxing.