De methode : de ontdekking van het kind - Montessori, Maria, 1870-1952 (Amsterdam : Van Holkema & Warendorf, 1966)
Het credo van Montessori: de volwassene moet de opgroeiende jeugd helpen hun eigen weg te vinden en hun eigen talenten te ontdekken.