Praktische gids voor gezinsopvoeding - Tièche, Maurice (Brussel : TDT, 1967)
Dit lijvige handboek gaat wel heel ver: beginnend bij de voorbereiding van de geboorte (!!!) en eindigend bij de rol van ouders en grootouders na het huwelijk (!!!). Bijvoorbeeld ook een hoofdstuk over "de gebreken van het kind en de behandeling daarvan", en dan spreken we o.a. over het leugenachtige kind, het luie kind, het onbezonnen of verstrooide kind, het "verschrikkelijke" kind, het gulzige kind, ... De foto's tonen allemaal ideaalbeelden van "het goed opgevoede gezin": kinderen die in de keuken meehelpen bij het aardappelschillen en dat soort dingen.