Totale communicatie : de bevrijding voor een dove? - Betten, Henk, 1938- ('s-Gravenhage : Voorlichtingscommissie Nederlandse Dovenraad, 1978)
Betten stelt zich de vraag of totale communicatie bevrijding betekent voor een dove persoon: spreken, schrijven, lezen, gebaren en vingerspellen, lichaamsaanrakingen en gelaatsuitdrukkingen.