Het wonder van de ademhaling : klein adem-leerboek voor gezonden en zieken - Egenolf, Heinrich (Mortsel : Het Gouden Spoor, 1956)
Natuurlijk kunnen slotaantekeningen, bijzonder met het oog op de stemvorming en de spraakopvoeding, niet ontbreken in dit boekje uit de collectie van St.-Gregorius Gentbrugge, het instituut voor Doofstommen.