Practische uitspraakleer - Vander Plaetse, Antoon, 1903-1973 (Tielt : Lannoo, 1941)
Antoon Vander Plaetse verdiende zijn strepen o.a. als acteur in het Vlaamsche Volkstooneel: illustraties van het strottenhoofd en de stembanden bij sommige klanken, oefeningen, ...