Bewegung : aller Erziehung Anfang - Pfeffer, Charlotte, 1881-1970 (Zürich : Sämann, 1958)
Een bundel van vroegere teksten, gaande van 1927 tot 1957, over het belang en de plaats van beweging binnen het geheel: tempo, leiden en volgen, muziek als heilzaam middel, psychomotoriek van de blinden, de motoriek van het kind, ...