Scènes de la vie. - Les clercs de St.-Viateur (Montréal : Les clercs de St.-Viateur, 1938)
Vervolg op een eerder deel over scenes uit het dagelijkse leven, Frans taalonderwijs voor doofstommen: le travail, l'école, l'enseignement, l'étude, ... Een bepaald onderwerp wordt aangereikt (bijvoorbeeld: les élèves arrivent en classe), het verhaal wordt verteld, en vervolgens worden vragen gesteld (à quelle heure venez-vous en classe le matin, ...).