Die menschliche Stimme : ihre Erzichung, Erhaltung und Heilung : ein Praktikum für Sänger, Sprecher und alle, die ihre Stimme pflegen wollen - Egenolf, Heinrich (Stuttgart : Paracelcus-Verlag, 1953)
Een heel ambitieus werkje, waarbij niet zozeer de spraakgestoorden worden aangesproken, maar mensen die hun dagelijkse boterham verdienen met hun stem: zangers, redenaars, ...