Richtlijnen en oefeningen voor de zuivere uitspraak van het Nederlands : voor leerlingen van kweekscholen, voor radiosprekers, voor redenaars, voor allen die in het openbaar moeten spreken - Linthorst, P. (Pieter), 1884-; Leerkamp, Gerrit, 1906- (Den Haag : Haga, 1955)
Een heel ambitieus boek, maar de auteurs zijn dan ook niet de minsten, zijn alle drie gediplomeerde logopedisten die zich blijkbaar ergeren aan dialectklanken en slecht uitgesproken klinkers en medeklinkers. Heel theoretisch: over de verschillen tussen t en d, s en z, v en f, p en b, ch en g, ... Radiosprekers, redenaars en personen die in het openbaar moeten spreken zouden inderdaad een perfecte spreektaal moeten hebben.