Daniella - Ka-Tsetnik 135633, 1917-2001; Mok, Maurits, 1907-1989 (Weert : Kadmos, 1990)
Een jong Pools meisje wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt en naar het concentratiekamp Auschwitz gebracht, waar ze een vreselijke tijd doormaakt
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Scheltema & Holkema, 1960