Het leven zelf : Janus Bressers een Brabantse boer die ging schilderen - van Zeist, Aad ('s-Hertogenbosch : Aad van Zeist, 2020)
Janus Bressers was een Brabantse boer die op latere leeftijd het boerenleven begon te schilderen zoals hij dat kende: het eggen van het land met paard en eg, het ploegen met paard en ploeg, het zaaien en oogsten met de hand en met de sikkel, het nuttigen van koffie en brood tijdens de oogst, het bakken van brood in het broodhuis, het poten en rooien van de aardappels, de klompenmakerij, ... Het zijn beelden van een tijd die ondertussen deel uitmaakt van de geschiedenisboeken. De kleuren die Bressers gebruikt zijn heel fel en je mag zijn schilderijen gerust het etiket "naïeve kunst" opplakken.
Keywords: Bressers, A., -- 1835-1898.