Charelke Dop - Claes, Ernest, 1885-1968 ('s Gravenhage : Nijgh & van Ditmar, 1972)
Charelke Dop vertelt ons de geschiedenis van een profiteur die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn profijt weet te doen uit de miserie van andere mensen.