In verwarde staat : kritiek op een politiek van normaliteit - Roex, Karlijn ([Amsterdam] : Lontano, 2019)
De samenleving krijgt steeds meer te maken met gevaarlijk geachte 'verwarde personen': is de samenleving nog wel veilig, zijn de burgers terecht bezorgd? Sociologe Karlijn Roex draait de vraag om: zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen, dreigende opsluiting en de dwingende verwachting normaal te doen? Verraadt het debat niet een neerbuigende en uitsluitende politiek van normaliteit? In dit boek diagnosticeert Roex niet de verwarde persoon maar de samenleving die dit begrip in het leven heeft geroepen, en concludeert dat het begrip 'verwarde persoon' gevaarlijker is dan datgene waar het naar verwijst.
Includes bibliographical references.
Keywords: Mental illness -- Political aspects; Mental illness -- Social aspects