Facing Japan - Flanders Center; Catrysse, Bernard; Daniëls, Marleen; Hannes, Nick, 1974-; Hendryckx, Michiel, 1951-; Neefs, Niko; Vanfleteren, Stephan, 1969- (Lichtervelde : Hannibal, 2015)
Dit boekje kwam tot stand ter gelegenheid van de tentoonstelling. In dit boekje krijgen we fotografisch werk te zien van Michiel Hendryckx, Marleen Daniëls, Maroesjka Lavigne, Tony Le Duc, Rob Walbers, Charlotte Lybeer, Nick Hannes, Stephan Vanfleteren, Sarah Van Marcke en Jimmy Kets. Michiel Hendryckx toont ons het dagelijkse leven in Japan, Marleen Daniëls laat ons kennis maken met de amasan die al eeuwenlang naar parels duiken, Lavigne gaat op zoek naar de moderne schoonheid van Japan, Le Duc geeft een inkijk in de "keuken van ons moeder" in Japan, de foto's die Walbers nam in de Japanse psychiatrische instellingen waren ook te zien op latere tentoonstellingen in het Museum Dr. Guislain, Lybeer laat ons fangroepen zien die wegvluchten in een imaginaire wereld om zo te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, Hannes gaat op bezoek bij robots, de portretten van Vanfleteren zijn gekend door iedereen, Van Marcke onderzoekt de Japanse architectuur en de foto's van Kets doen ons denken aan zijn werk dat we zagen op zijn tentoonstelling Niet Miss.