Doe mij maar details : Toine van Hout, Fons van der Heijden, Willem Erven, Paula Meeldijk, Stefan Bleekrode, Karin Reimann-Haan, Noud Lavrijssen, Jeroen Knies - Van Bergen, Margot; Janssen, Alphons; Van Casteren, Peter; Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (Eindhoven : Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven. Afdeling Communicatie, 2010)
Het centrum Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven afdeling autisme heeft in dit boek aandacht voor wel acht heel speciale mensen die elk op hun eigen manier gestalte geven aan hun dromen en gevoelens en ideeën: maken, bedenken, schrijven, schilderen, gieten, tekenen, timmeren, schaven, schroeven, ... Ze worden geïnterviewd in hun eigen woonomgeving, in hun eigen atelier, er wordt niets geforceerd, laat ze maar zijn wie ze zijn en we zien wel hoe dat interview verloopt. Ze worden niet alleen voorgesteld via een biografie en een interview, we krijgen ook foto's van hen te zien, in hun leefomgeving, hun werkplaats, ... Dit boek maakt heel duidelijk dat je ook buiten de muren van de psychiatrie jezelf kunt zijn, tegen de stroom in.