Inside our outside the outsider art? Kunst van mensen met een verstandelijke beperking - Van de Vijver, Jean-Pierre (Antwerpen : Garant, 2005)
Het boek begint bij een woordje uitleg bij het begrip outsiderkunst en een voorstelling van auteur Jean-Pierre Van de Vijver. En vervolgens maken we kennis met de verschillende invalshoeken van waaruit je kan kijken naar deze kunst, en de gangbare meningen. Een handvol tekeningen illustreren de tekst van het werk. Het Museum Dr. Guislain was één van de instellingen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze uitgave.