Zjos Meyvis : factory of fertilisation - Rottiers, Johan; Van de Vreken, Luc; De Laet, André (S.l. : s.n., 2010)
Zjos Meyvis gebruikt voor zijn installaties oud materiaal dat hij recupereert en in elkaar knutselt tot vreemdsoortige structuren die op het eerste gezicht oninteressant zijn. Wie de "machines" in deze catalogus van dichtbij bekijkt ziet de bedoeling van de kunstenaar, de namen van de creaties zijn trouwens ook veelzeggend: stuifmeelverspreider, zaadverspreider, stuifmeelvanger, ... Vruchtbaarheid is inderdaad het thema van deze werken.
Keywords: Meyvis, Jos, -- 1925-2018.