Dirk Oudes : een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd - Smolders, Rob, 1958- (Mierlo : Stichting Dirk en Jaap Oudes, 2006)
Dirk Oudes begon te tekenen en te schilderen kort na 1930. Hij fietste rond en legde thuis de beelden van de boerderijen en velden vast die hij gezien had tijdens zijn rit. Oudes liet zich vooral inspireren door Van Gogh wiens stijl je een beetje kan herkennen in het werk van Oudes.
Keywords: Oudes, Dirk, -- 1895-1969.