Het verzameld breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat - Meindertsma, Christien, 1980- ([Rotterdam] : Stichting Kunstimplantaat, 2012)
Museum Rotterdam werd gevraagd om via een tentoonstelling een beeld te schetsen van Carnisse, een arme arbeiderswijk waar het grootste deel van de inwoners eigenaar is van hun huis(je), dit in tegenstelling tot het globale beeld van Rotterdam waarbij 85% van de woningen in handen is van woonmaatschappijen. Hoe (over)leef je in deze wijk?, was de vraag. Bij hun zoektocht botsten ze op Loes Veenstra, een vrouw die enorm veel breiwerk had gemaakt en daar dagelijks mee bezig was: het bleek een manier om tegemoet te komen aan vele noden, zinnig je tijd vullen, een antwoord hebben op armoede, elk vezeltje, elk draadje verwerken in een breiwerk, niets laten verloren gaan, heel zuinig zijn dus, ... Via haar breiwerk toonde Loes op haar manier wat het was om te leven in een arme arbeiderswijk, je tijd vullend met een bezigheid die elk meisje tot 1965 leerde op elke school: kunnen breien, stikken, naaien, ... waren allemaal dingen die elk meisje moest kennen, die elke vrouw moest kennen wanneer ze eenmaal echtgenote of moeder was, ... In de kaft van het boek zijn losse vezels verwerkt die gevonden werden in de enorme berg breiwerk van Loes.