Traité thérapeutique et clinique d'hydrothérapie ; de l'application de l'hydrothérapie au traitment des maladies chroniques dans les établissements publics et au domicile des malades ; études de philosophie médicale et de pathologie genérale - Fleury, Louis, 1815-1874 (Paris : P. Asselin, 1866)
Heel interessant en omvangrijk werk over de hydrotherapie, waarbij patiënten behandeld worden met water d.m.v. baden, douches, ... Mooi en overvloedig geïllustreerd met prenten waarop niet alleen de behandelingen te zien zijn, maar ook de speciale baden, stoelen, ... die ontworpen zijn om bepaalde therapieën in de praktijk te brengen. Er wordt ook uitgebreid verslag gedaan van het empirisch onderzoek: hoe lang duurde het bad, welke temperatuur had het water, en wat waren de gevolgen voor de lichaamstemperatuur, de polsslag en de bloeddruk? Achteraan het boek maakt de uitgever nog eens van de gelegenheid gebruik om zijn uitgebreide catalogus voor te stellen, waarin veel aandacht wordt geschonken aan de dierengeneeskunde.