Matthew Weir : stange fruit - Weir, Matthew, 1977-2024; Morton, Tom, 1955- (London : Emily Tsingou Gallery, 2006)
Tentoonstellingscatalogus die ons kennis laat maken met het schilderwerk van Mathew Weir. Deze kunstenaar legt zich toe op schilderijen, maar wanneer je deze doeken bekijkt krijg je echt de indruk dat je naar beeldjes zit te kijken, klein aardewerk. En het thema van Weir is duidelijk: het racisme waar de Afro-Amerikaan slachtoffer van is. Hij put ook inspiratie uit de cultuur van deze mensen: "Love charm" toont ons bijvoorbeeld een voodoopopje dat doorprikt is, "God" stelt een blanke man voor die aan beide zijden een zwart kind naast zich heeft staan, "Man in chains" is een Afro-Amerikaan die in de boeien geslagen is en "Klan man" laat ons het klassieke beeld zien van een lid van de Ku Klux Klan. Het werk van Weir is dus duidelijk een aanklacht tegen deze niet zo fraaie geschiedenis.