Kimiko - Hadley, Irwin; Swildens, Liesbeth (Heemstede : Hans Elzenga, 1988)
Kim is een meisje dat er anders uitziet dan haar vrienden en vriendinnen, en toch voelt en denkt ze hetzelfde als hen. Wie ben ik, zo vraagt ze zich af: ben ik Kim Andrews ... of ben ik Kimi Yogushi. Ze gaat op zoek naar familieleden van haar overleden Japans-Amerikaanse vader en vindt pas rust wanneer haar Japanse grootmoeder haar Kimiko noemt. Een boek over adoptie dus.