Jan en Vod - Joosten, Frie; Verrept, Paul (Antwerpen : Facet / AMOK Gewenst Kind, 1996)
Een kinderboek dat ons het verhaal vertelt van Jan en zijn poes Vod, die veel vriendschap bij elkaar vinden: zijn ze immers niet allebei geadopteerd. Een verhaal over adoptie dus.