De dood in de marge van het leven (II) : een drieluik omtrent het kind en de dood - Opdebeeck, A. (Leuven : Onderzoekscentrum Mens, Maatschappij en Marginaliteit, 1995)
Integrale weergave van het gelijknamige congres dat doorging in de gebouwen van de Rechtsfaculteit van de K.U.Leuven op 17 februari, 12 mei en 9 juni 1995. De besproken thema's kan je opdelen in drie grote hoofdstukken: wiegedood, adoptiekinderen op zoek naar hun oorsprong en bijna-doodservaringen bij kinderen.