Noodweer - Staples, Suzanne Fisher, 1945-; Kining, Anneke (Rotterdam : Lemniscaat, 1998)
Buck en Tunes groeien samen op, Buck is blank en Tunes is afstammelinge van Afrikaanse slaven, er is geen enkel probleem, tot Tunes op een gegeven moment beschuldigd wordt van een misdaad: Buck is overtuigd dat ze niets gedaan heeft ... maar dan wordt hij geconfronteerd met de gangbare normen, het dagelijkse racisme, ...