Denkers, doeners, durfals : vijf eeuwen onderzoek en innovatie in Nederland - Rijksmuseum Boerhaave [Leiden]; Huisman, Tim, 1964-; Maas, Ad (Adrianus Johannes Pieter), 1970-; Schollaardt, Christel (Zwolle : WBooks, 2022)
"Rijksmuseum Boerhaave is de nationale schatkamer van 500 jaar wetenschap en geneeskunde. Denkers, doeners, durfals toont de pareltjes uit deze schatkamer. De microscoopjes waarmee Van Leeuwenhoek de wereld van het kleine zichtbaar maakte, de oudste telefoon van Nederland, de allereerste kunstnier -- samen leiden ze de lezer langs de hoogtepunten van onze wetenschappelijke en medische geschiedenis. Experts van binnen en buiten het museum belichten de saillante episodes uit deze geschiedenis in trefzekere essays en vanuit diverse invalshoeken."--Page 4 of cover.
Keywords: Rijksmuseum Boerhaave [Leiden].; anno 1500-1799.; anno 2000-2099.; Collectiecatalogus; Economische productie; Museologie; Wetenschap; Nederland