Het Oranje Kruis-boekje : handleiding tot het verlenen van eerste hulp bij ongelukken - Het Oranje Kruis ('s-Gravenhage : G.B. van Goor zonen's, 1938)
Bouw van het menselijk lichaam, bloedstelping, vervoer van de gewonde, ... Alle facetten komen aan bod in deze cursus Eerste hulp bij ongelukken. Vooraan in het boek een badge van een vrijwilliger van het Rode Kruis.