2050 : een korte geschiedenis van de toekomst - Beauloye, Jennifer; Attali, Jacques, 1943-; De Loisy, Jean; Desaive, Pierre-Yves; Draguet, Michel, 1964- (Brussel : Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België, 2015)
Uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling. Een dialoog tussen een essay, "Une brève histoire de l'avenir" van Jacques Attali, en de wereld van de hedendaagse kunst. Beginnen doen we met een woord vooraf en een interview met Jacques Attali, en vervolgens worden enkele thema's uit zijn essay in de kijker gezet en krijgen we te zien wat hedendaagse kunstenaars met dat thema hebben gedaan. Het hoofdstuk "Hyperconflicten" maakt indruk: Gonçalo Mabunda toont ons het werk "Le rève d'un monde meilleur", voorstellend een stoel gemaakt uit gerecycleerde wapens uit de Mozambikaanse burgeroorlog, Eugenio Merino presenteert ons het werk "All you need is love", bestaande uit de koran, de torah en de bijbel, bij elkaar gezet in een kastje en voorzien van de sticker "Love", en atheïst Al Farrow toont ons drie schaalmodellen, van een katholieke kerk, een moskee en een synagoge, die alle drie opgebouwd zijn uit wapens, kogels, kogelhulzen, been, ... Werken die je bijblijven wanneer je ze eenmaal gezien hebt.