Dagelijks contact met de Russen - Dewhurst, C. H. (Leiden : Sijthoff, 1954)
Dewhurst was voormalig chef van de Britse missie bij de Sovjet-bezettingstroepen in Duitsland en daarvoor militair attaché in Joegoslavië. In dit boek vertelt hij over zijn ervaringen met de Russische militairen en de inhoudstafel oogt interessant: Sovjet-veiligheid, waarom deserteren Russische soldaten niet, de Russen en de pers, hoe zwak is Rusland, de vreemde dood van Stalin en de afzetting van Beria, de natuur van de communist, sovjet-humor, ...