Fijne spot & milde satire in de hedendaagse kunst - De Nys, Jan; De Wael, Marianne; Van der Eecken, Bea (Aalst : Kunstruimte Diskus, 2022)
De expositie "Fijne spot & milde satire in de hedendaagse kunst" werd aangekondigd met een tekstbeeld, een geschreven boodschap als kunstwerk die het publiek meteen duidelijk maakt waar het allemaal om draait: "Ik zal eens goed komen lachen met uw expositie". Deze tekst drijft spot met de hoogdravendheid van het elitaire kunstwereldje. Humor, spot en satire zijn altijd eigen geweest aan Aalst en dat zie je dus ook in het werk van deze kunstenaars. Het boekje sluit af met een reeks bewerkte doodsprentjes ter herinnering aan Jacquy De Pauw, meester in de fijne carnavalspot als lid van de groep Noig en deelnemer aan andere losse groepen.