Jikke Pikke komt er wel - Veenstra, Renée; Verrept, Paul (Berchem : Uitgeverij EPO, 2003)
Jikke, een jongen van acht, wordt wel eens uitgelachen: hij praat immers met bomen ... of hij praat hardop met zichzelf, maar dat laatste lukt niet wanneer hij tegelijkertijd zijn veters moet strikken, want Jikke is autist. We lezen wat hij allemaal denkt en doet in de tuin, in het bos, bij de tandarts, in het zwembad, ..., want Jikke wil immers het liefst net zoals de andere kinderen zijn, erbij horen. Autisme uitgelegd voor kinderen, van 8 tot 10 jaar.